About

درباره شرکت فولاد صبا راد محور

این مجموعه ۱۳۸۴/۰۴/۲۴ در تاریخ  با نام تجاری صبا راد محور و به مدیریت آقای حمید باقریان به بهره برداری رسید.در ابتدا  اهداف اولیه از راه اندازی این مجموعه عبارت بودند از :

  1. ساخت قطعات وملحقات وسائل نقلیه موتوری به روش ریخته گری قطعات فولادی
  2. ریخته گری ملحقات وسائل نقلیه موتوری ( ریخته گری چدن خاکستری) به روش القایی
  3. ریخته گری چدن نشکن داکتیل

پس از گذشت ۵ سال و با در نظر گرفتن تقاضا در بازار و در راستای نیاز و توسعه روز افزون صنعت ریخته گری فولاد کشور مدیریت ارشد مجموعه صبا راد محور  با پایه ریزی یک برنامه استراتژیک مدون و تشکیل تیم های کاری  موفق و مجرب در جهت رسیدن به اهدافی همچون

  • توسعه شرکت در زمینه های اقتصادی و مالی در راستای سیاست های اقتصادی دولت
  • عدم وابستگی صنایع فولاد کشور به خارج و صرفه­جویی ارزی
  • تولید محصولات اساسی در صنعت فولاد با استفاده از آخرین متدهای تولید در کشورهای اروپایی
  • تامین و تولید انواع بیلت های فولادی مورد نیاز کارخانجات نورد
  • کاهش اثرات مخرب بر محیط زیست و حفاظت از آن با بکار گیری تکنولوژی های نوین و  پیشگیری از آلودگی  و سایر تعهدات خاص مرتبط با محیط
  • مصرف و حفظ بهینه منابع ارزشمند سنگ آهن بوسیله بازیافت و فرآوری فولاد از قراضه و فلزات ضایعاتی
  • مدیریت و ارتقاء عملکرد انرژی
  • توسعه اشتغال برای ۹۰ نفر بصورت مستقیم
  • توسعه فراگیر آموزش، مشارکت و انگیزش کارکنان به منظور ارتقاء سطح آگاهی، فرهنگ و تعهد کارکنان سازمان
  • تولید و ارتقاء کیفیت محصولات و خدمات و در نتیجه افزایش رضایت مندی مشتریان
  • تحویل به موقع محصولات
  • ارتقاء رضایتمندی ذی نفعان

اقدام به تکمیل طرح توسعه خود در رابطه با  نصب و راه اندازی کوره های القایی و خط پیوسته ریخته گری بیلت فولادی ۱۲۰*۱۲۰ و ۱۰۰*۱۰۰ را نمودند.

سیاستهای کلی نظام اداری در مجموعه صبا راد محور

  • ایجاد زمینه رشد منابع انسانی و بهسازی و ارتقای سطح دانش، تخصص و مهارت های آنان .
  • زمینه سازی جذب و نگهداری نیروهای متخصص
  • چابک سازی، متناسب سازی و منطقی ساختن تشکیلات نظام اداری در جهت تحقق اهداف و چشم انداز .
  • توجه به اثر بخشی و کارایی و بهره وری در فرایندها و روشهای اداری به منظور تسریع و تسهیل در ارائه خدمات.
  • خدمات رسانی برتر، نوین و کیفی به منظور ارتقاء سطح رضایتمندی و اعتماد.
  • حمایت از روحیه نوآوری و ابتکار و اشاعه فرهنگ بهبود مستمر به منظور پویایی نظام اداری .

اساس تولید فولاد در این مجموعه بر پایه ذوب آهن‌اسفنجی (DRI) و قراضه (Scrap) در کوره‌های القایی (IMF)استوار است.

در همین رابطه فعالیت واحد های زیر در این مجموعه فعال می باشند:

واحد های مجموعه صبا راد محور

فرآوری ضایعات آهنی

این واحد با استفاده از تجهیزاتی همچون چنگ، مگنت ،  پرس های قراضه و .. غیره عملیات آماده سازی، تامین  و تغذیه کوره های ذوب القایی موجود  را انجام میدهد. مجموعه تفکیک و دسته بندی ضایعات ورودی کارخانه را به شرح زیر بر عهده دارد:
۱-بازرسی ورودی: کلیه محموله ها پیش از ورود به کارخانه به لحاظ کیفی مورد بازرسی قرار گرفته و در صورت تایید مجوز ورود دریافت می کنند..
۲-تفکیک اولیه: تفکیک ضایعات نامطلوب اعم از مواد منفجره، ضایعات دارای قابلیت انفجار و مواد غیر آهنی (شامل پلاستیک، بتن، اکسید و سایر نخاله ها)
تفکیک و دسته بندی ثانویه: تفکیک ضایعات به لحاظ آنالیز شیمیایی و ابعاد. ۳-انتقال ضایعات دارای ابعاد بیش از حد نرمال به واحد پرس یا برشکاری و دپوی جداگانه ضایعات چدنی، گالوانیزه، حلبی و….

نسوز کاری

یکی از بخش های مهم تولید چه در تولید شمش در کوره ها مربوط به بخش نسوز می باشد این واحد با بهره گیری از دستگاههای تخریب و کوبش و زینتر وپرسنل مجرب در ۳ بخش اصلی ذیل جهت استفاده بهینه با راندمان کاری بالا و صرف کمترین هزینه اقدام  می نماید:

  1. نسوز کاری کوره ها
  2. نسوز کاری پاتیل ها
  3. نسوز کاری تاندیش ها

که هریک از موارد فوق کلیه عملیات نسوز کاری در ۲ پروسه اصلی : آماده سازی کوره جهت نسوز (شامل خنک کاری و تخریب و نسوز کاری) و  زینتر آنها با رعایت اصول و استاندارد های متداول انجام میگیرد.

ذوب سازی

در این مجموعه از ۴ عدد کوره القایی با تکنولوژی روز و با ظرفیت مجموع ۳ تن در ساعت جهت ریخته گری تولید شمش مورد نیاز کارخانجات نورد گرم براساس آنالیز درخواستی شرکت های نورد استفاده میگردد. کوره ذوب القائی میتواند به عنوان دستگاهی تعریف گردد که با استفاده از قابلیت هدایت الکتریکی مواد شارژ شده، جریان الکتریکی القاء می کند تا اینکه مواد شارژ شده ذوب گردد،فرآیند ذوب القایی روشی است که به وسیله جریانهای گردابی القا شده توسط میدان الکترومغناطیسی متغیر، در ماده هادی الکتریسیته (معمولا فلزات) حرارت ایجاد نموده و فرآیند ذوب انجام میشود. بطور کلی می توان کارکرد واحد ذوب سازی را در مراحل ذیل خلاصه نمود :
شارژ کوره توسط ضایعات فولادی
تنظیم آنالیز شیمیائی ذوب
سر باره گیری
تنظیم دما و زمان تحویل به واحد ریخته گری مداوم

ریخته گری(CCM)

این مجموعه اقدام به تولید گرید های مختلف شمش فولادی(بیلت) در سایز های مختلف نموده و با توجه به کیفیت بالای شمش های فولادی تولیدی ، این شرکت توانسته است در بازار های منطقه جایی برای خود ایجاد کند این مجموعه با دارا بودن ماشین ریخته گری مداوم با ۱ خط ریخته گری امکان تولید فولاد ساختمانی ،کربنی وکم آلیاژ را دارد . ریخته‌گری مداوم، فرایندی است که در آن فلز مذاب برای استفاده‌های بعدی، به صورت محصولات نیمه ساخته ریخته‌گری (همانند شمشال و تختال) تولید می‌شوند. برای تولید شمش، استفاده از ماشین ریخته‌گری مداوم به دلیل داشتن هزینه ذاتی کم و کیفیت بیشتر و همچنین داشتن کنترل در طول فرایند بسیار متداول است. بسیاری از عملیات ریخته‌گری پیوسته بطور اتوماتیک کنترل می‌شوند تا میزان فلز، دمای مذاب داغ یا میزان سیالیت آن را اندازه‌گیری کنند. و در اتاق کنترل با کنترل سرعت ریل‌های بارگیری، میزان استاندارد بارگیری را تنظیم کند.

واحد کنترل کیفیت

این واحد با استفاده ازافراد تحصیل کرده ومجرب و با در اختیار داشتن دستگاه ها و تکنولوژی به روز دنیا کلیه ورودی وخروجی های کارخانه شامل مواداولیه -قطعات ومحصولات تولیدی را تحت بازرسی قرار میدهد.
دراین واحد تکنسین های کنترل کیفیت ورودی های کارخانه شامل آهن اسفنجی، آهن قراضه ،فروآلیاژها،افزودنی ها وکمک ذوب های مصرفی ،نسوز و… راکنترل وطبق دستورالعمل جهت آزمایشات مربوطه نمونه گیری کرده تا پس از تایید جهت مصرف درخط تولید تحویل انبار گردد.
کلیه مراحل تولید نیزتوسط پرسنل کنترل فرآیند طبق دستورالعمل های تولید کنترل می شود.
پس از آماده شدن مذاب از آن نمونه گیری شده تا پس ازتاییدآنالیز محصول نهایی مجوزریخته گری صادر شود.
درمرحله بعد شمش تولیدی ازنظرپارامترهای ابعادی وهمچنین نداشتن عیوب متالورژیکی (ترک – مک – آخال ….) کنترل شده تاپس ازتایید تحویل انبارمحصول گردد .
واحد کنترل کیفیت در راستای توسعه محصول و بهبود کیفیت وروش های تولید فولاد که جزءخط مشی کیفیت شرکت می باشد ضمن ثبت اطلاعات کنترل فرآیند با آنالیز آنها در راه رسیدن به اهداف فوق گام بر می دارد.